Gelderse Opleiding voor Sportmassage
 

Opleiding NGS Sportzorgmasseur / NGS Blessurepreventie 2017


NGS VSG Fysio

Nieuw

Voor het komende cursusjaar ('17-'18) is ons instituut met de cursus NGS Sportzorgmasseur / NGS Blessurepreventie nieuwe stijl gestart. Kosten 795 Euro. De cursus is toegankelijk voor personen, die in het bezit zijn van het diploma sportmassage en wordt gegeven op de zaterdagochtend van 8.30 tot 11.30 uur, het aantal lessen bedraagt 16. Bij voldoende vraag (inschrijvingen) zijn we ook voornemens de cursus in Arnhem te starten op de vrijdagavond.

Deze cursus is gedurende een aantal jaren ontwikkelt door het NGS, VSG en de NVFS, met als doel de sportmasseur  te laten werken in de samenwerkingsketen van de sportgeneeskunde. Deze cursus is geaccrediteerd en geeft toegang tot het register van SCAS ( stichting certificering actoren in de sportgeneeskunde) als sportzorgmasseur. Zie ook www.sportzorg.nl

Inhoud

Lesblok Blessurepreventie
Lesblok Anatomie in vivo
Lesblok Rug, bekken en onderste extremiteit
Lesblok Nek, schouder en bovenste extremiteit
Lesblok samenstellen portfolio NGS Sportzorgmasseur / NGS Blessurepreventie

  • Alle vaardigheden / competenties worden met opdrachten in de praktijk  getraint.
  • Het volgens de nieuwste inzichten welke wetenschappelijk bevestigd zijn trainen van  onderzoek en behandeling van blessures van Rug, bekken en onderste extremiteit als ook Nek, schouder en bovenste extremiteit.
  • Trainen van klinisch redeneren
  • Trainen van elastisch tapen
  • Het werken met een elektronisch clienten dossier
  • Begeleiding portfolio wat toegang geeft tot het examen NGS Sportzorgmasseur / NGS blessurepreventie 2017 

Kortom

Een cursus die “up to date”is,  de mogelijkheden van de sportmasseur in de praktijk laat toenemen, door het binnen het gestelde kader blessures van het bewegingsapparaat te kunnen behandelen. Een cursus met toekomst !